Cittec

Treballem en solucions integrals per garantir la qualitat, seguretat i tranquil·litat dels nostres clients.

 

Informació de contacte

C/ Rubio i Ors 16 baixos
MANRESA-08240 (BCN)
info@cittec.cat
Tel. 93 164 04 40

Segueix-nos

Cittec

que es el hosting web

QUÈ ÉS EL HOSTING WEB I PER A QUÈ SERVEIX!

QUÈ ÉS EL HOSTING WEB I PER A QUÈ SERVEIX

que es el hosting web

Encara no saps què és el hosting web ni quina és la seva funcionalitat? Doncs avui t'ho expliquem tot!

Segur que si et dediques al món de les pàgines web, la informàtica, les telecomunicacions, les noves tecnologies o simplement com a usuari d’internet, en algun moment has sentit a parlar del servei de hosting web, però ja saps què és el hosting web i per a què serveix? Continua llegint i esbrina-ho! 

En la present entrada al Blog ens dedicarem a parlar de què és, per a què serveix i les característiques que té el servei de hosting web

Si estàs pensant a crear una pàgina web pel teu negoci, obrir un blog, aquest post t’interessa!

Et sembla si comencem pel principi? Som-hi doncs!

QUÈ ÉS EL HOSTING WEB?

El servei de hosting web és un element essencial de les pàgines webs, és a dir, és conegut com l’emmagatzematge web, l’espai físic on es guarda tota la informació (documents, imatges, vídeos, etc) que conté la nostra pàgina web i que permet que aquest sigui visible per a la gent que la visita.

COM FUNCIONA EL SERVEI DE HOSTING WEB?

Per fer-ho més entenedor, compararem el servei de hosting amb una memòria USB. El servei de hosting web funciona com si fos una memòria d’USB on guardem tots els nostres documents, imatges, vídeos, etc.

Igual que la funcionalitat d’un USB és guardar informació, la del servei del hosting web és emmagatzemar les dades que es troben a la nostra pàgina web.

Ara t’estaràs preguntant com pot accedir un usuari a aquesta informació? Molt simple! Quan un usuari vol veure la informació que tens emmagatzemada en la teva pàgina web i que tu mateix has decidit que sigui visible pels altres, Internet fa una cerca d’aquesta informació al servidor que emmagatzema la informació (el servei de hosting) i li mostra les dades a la persona/usuari que es troba consultant la teva pàgina web en aquell precís moment.

Aquí us deixem un esquema perquè pugueu visualitzar el circuit de vida que fa el hosting:

hosting web

EN PARAULES MÉS SIMPLES I PER FER MÉS ENTENEDIR QUÈ ÉS EL HOSTING WEB, EL HOSTING ÉS LIMITA A GUARDAR INFORMACIÓ DEL TEU LLOC WEB

DIFERÈNCIA ENTRE HOSTING, DOMINI I DIRECCIÓ IP

Per entendre correctament que és el hosting web i la seva funcionalitat, és necessari diferenciar els conceptes de hosting, domini i direcció IP ja que, encara que tots tres tenen relació, no fan la mateixa funció. 

Com hem dit, el hosting és l’encarregat d’emmagatzemar tota la informació dipositada en la nostra pàgina web; el domini és el nom que assignem a la nostra pàgina web a internet per a que els usuaris ens trobin, en el nostre cas, el domini de CITTEC seria www.cittec.cat i la direcció IP és un conjunt de números únics i irrepetibles que serveixen per identificar un ordinador connectat a la xarxa que transporta paquets d’informació. 

D’aquesta manera, quan fem una cerca a internet i trobem el nom de la pàgina web que volem consultar (domini), internet s’encarrega de buscar la informació emmagatzemada (hosting) per tal de transportar les dades al dispositiu des del qual estem fent la consulta (direcció IP). 

Per fer-ho més visible, et deixem aquest dibuix: 

hosting web

QUINS TIPUS DE HOSTING FEM SERVIR A CITTEC?

Ara que ja sabem que és el hosting web i quina és la seva funcionalitat, toca la part més complicada. Efectivament no només existeix un tipus de servei de hosting, sinó que podem diferenciar diferents tipus segons les necessitats de cada client. 

CITTEC treballa amb 3 tipus de servei de hosting segons les necessitats reals del client: 

Hosting compartit:

El hosting compartit és un tipus d’allotjament on el proveïdor lloga petits espais a varis clients, és a dir, a diferents pàgines webs perquè guardin la seva informació. Dit d’una altre manera, tots els clients guarden la seva informació i comparteixen els recursos que te el servidor. 

Posem un exemple, imaginem que el servidor és un bloc de pisos,  i nosaltres lloguem un pis. Cada pis es un espai d’emmagatzematge. Totes les  persones que viuen a l’edifici, comparteixen les zones comunitàries (el servidor) i cadascuna te el seu pis (espai d’emmagatzematge). 

hosting compartit

Servidor dedicat:

servidor dedicat

Un servidor dedicat és aquell que el seu ús és exclusiu per a un únic client. És a dir, no comparteixen els recursos amb altres persones i/o empreses, ja que disposen d’un servidor sencer. 

Cal mencionar que, els servidors dedicats tenen més seguretat, ja que no comparteixen el tràfic amb altres persones. 

Tornant a l’exemple esmentat abans, imaginem que en comptes de llogar un pis, tenim una casa. Aquesta mateixa no la compartim amb ningú, és d’ús exclusiu i únic per nosaltres.

Servidors al núvol:

Segur que el concepte cloud ja el coneixies, ja que avui dia el fem servir per emmagatzemar molta informació, sobretot les còpies de seguretat dels nostres mòbils. 

Doncs, igual que el fas servir per emmagatzemar la informació que guardes al teu mòbil, també el pots fer servir per guardar la informació que conté la teva pàgina web. La diferència amb els altres tipus de serveis de hosting és que, tota informació emmagatzemada es guarda al núvol i no a un servidor físic. 

L’avantatge més característic d’aquest tipus de hosting és que pagues únicament per l’espai que fas servir. Ni més ni menys.

cloud hosting

Emmagatzematge de correu electrònic - Mail hosting:

mail hosting

Alguna vegada t’has preguntat com ho has de fer per poder tenir el nom de la teva empresa en l’adreça del correu electrònic? Doncs és molt fàcil. 

Encara que hi ha empreses que et brinden la possibilitat de tenir un compte de  correu electrònic personal de forma gratuïta (Gmail, Hotmail, Yahoo), el servei de mail hosting et permet personalitzar el correu electrònic amb el domini de la teva empresa. Per exemple, en el cas de cittec, el correu és @cittec.cat. 

Aquest servei és molt recomanable si el que busques es generar una imatge de serietat, professionalitat i confiança de la teva empresa.

Servidors privats virtuals - VPS

Un servidor virtual privat “Virtual Private Server”, és un servei d’emmagatzematge web caracteritzat per un servei física dividit en particions virtuals independents amb la capacitat de treballar amb el seu propi sistema operatiu i sense compartir recursos amb altres VPS. 

A CITTEC aquest tipus de servei de hosting web es personalitza amb les necessitats específiques de cada client, fent d’ell un servidor privat virtual totalment personalitzat per les necessitats del negoci o empresa dels nostres clients.

COM ESCOLLIR EL MILLOR SERVEI DE HOSTING?

Per escollir el millor servei de hosting, i ara que ja saps què és el hosting web, quins tipus de serveis de hosting hi ha i les seves característiques, segur que vols saber què has de tenir en compte per escollir el que millor s’adapta a les teves necessitats. 

Aquí et deixem uns consells que cal que tinguis en compte a l’hora d’escollir el teu servei de hosting:

1. Mirar que el servei de hosting tingui inclòs el domini: no és imprescindible, ja que aquest el pots tenir apart, però si facilita la gestió si disposes de totes les funcionalitats en un únic servei.

2. Calcula l’espai que necessites: No és indispensable l’espai que et proporciona el paquet que contractis, ja que segur que pots ampliar l’espai, però si que és important que ho tinguis en compte.

3. Transferència de dades mensual: Fixat bé en aquesta característica, ja que pel funcionament correcte de la pàgina web, blog, etc. És necessari una transferència de dades il·limitada.

4. Disponibilitat de disc dur SSD: Aquest tipus d’emmagatzematge proporciona una velocitat superior al HDD i és més confiable. 

5. Comptes de correu: Ja saps que per brindar bona imatge de marca de la teva empresa, aquest apartat és imprescindible. Assegurat de que el teu servei de hosting et dona el domini pels correus. 

6. Seguretat – SSL: Un dels punts més importants. La seguretat a la xarxa és importantíssima i mantenir les teves dades segures, encara més. Assabentat de que el servei de hosting et dona la seguretat que necessites per les teves dades. 

7. Escalabilitat: És possible que comencis amb petites visites mensuals al web i que aquestes vagin incrementant al ritme del teu negoci. Un servei de hosting escalable seria genial! Ja que aquest creixerà al ritme que necessites.  

8. Servei d’atenció al client 24/7: Si l’emmagatzematge i la seguretat és important, imagina’t l’atenció al client. No saps mai a l’hora que pots necessitar atenció, així que un servei amb atenció al client 24/7 és perfecte!

9. Preu: Quan estaries disposat a pagar per la teva seguretat? Pensa en aquesta pregunta i raona quan estàs disposat a pagar per guardar les teves dades. És un aspecte important però cal dir que, un servei de qualitat no sempre és econòmic. Busca un servei de hosting web que la seva relació qualitat-preu sigui bona. 

10. Altres serveis a tenir en compte: no estaria de més que el servei de hosting et proporciones servei de copies de seguretat, aplicacions web, 

I per últim, consulta amb els especialistes. Explica’ls-hi quines son les teves necessitats i segur que t’ajudaran a buscar el millor servei de hosting que s’adapti a les teves necessitats. 

VOLS SABER QUE INCLOU EL SERVEI DE HOSTING DE CITTEC?

Ara que ja saps què és el hosting web i com funciona, ens agradaria que li fessis un cop d’ull al servei de hosting web de CITTEC perquè, estem segurs, que tenim el servei que estàs buscant!

Esperem que aquesta entrada al blog us hagi estat d’ajuda per saber què és el hosting web i per a què serveix, però també per entendre la seva funcionalitat i el paper tant important que té.

Si teniu qualsevol dubte al respecte, ens podeu contactar a través del formulari de sol·licitud. 

Ens veiem a la pròxima!

I recorda, a CITTEC, no som ni màquines ni operadors, som persones al teu servei

#nimàquinesnioperadors #personesalteuservei

Post a Comment