Cittec

Treballem en solucions integrals per garantir la qualitat, seguretat i tranquil·litat dels nostres clients.

 

Informació de contacte

C/ Rubio i Ors 16 baixos
MANRESA-08240 (BCN)
info@cittec.cat
Tel. 93 164 04 40

Segueix-nos

Cittec

còpia de seguretat

BACKUP: EL SERVEI DE CÒPIA DE SEGURETAT IMPRESCINDIBLE

BACKUP: EL SERVEI DE CÒPIA DE SEGURETAT IMPRESCINDIBLE

còpia de seguretat

Com et quedaries si et diuen que, la continuïtat de la teva empresa o el teu negoci depèn de tenir un backup o còpia de seguretat?

Si encara no has implementat el servei de backup o còpia de seguretat a la teva empresa/negoci, o si ho has fet, el post que et portem avui és molt interessant. 

Cada vegada més, disposar d’un servei de còpia de seguretat és imprescindible per qualsevol empresa o negoci que no vulgui perdre la informació que emmagatzema en els seus aparells electrònics o que, simplement, vulgui teni la seguretat de que les dades que formen part de la seva activitat laboral es troben resguardades a un lloc segur. 

El servei que us explicarem en el següent post està pensat per tenir una solució davant de qualsevol risc, ja sigui per incendi, un desastre natural, un robatori, l’atac d’un hacker, un virus o, molt més comú, el trencament de qualsevol dels equips.

Aquí et deixem què é. la seva importància, els beneficis, els aspectes que cal tenir en compte a l’hora de contractar el servei i, què t’ofereix el servei de backup de CITTEC. 

Estàs preparat/da? Som-ho doncs!

QUÈ ÉS EL SERVEI DE BACKUP?

El servei de backup és un servei essencial per qualsevol empresa o negoci que vulgui tenir guardades totes les seves dades. S’entén per backup o còpia de seguretat el procés pel qual es duplica la informació que es vol guardar i s’emmagatzema en un altre lloc, oferint d’aquesta manera, una còpia de la informació per qualsevol imprevist que pugui ocórrer. 

Posem un exemple perquè es vegi de forma més clara. Imagina que tens una botiga i emmagatzemes tota la informació dels teus clients en el teu portàtil i aquest, cau a terra i per mala sort no es possible recuperar la informació que aquest emmagatzemava. Suposem que els teus ingressos depenen de la informació que guardaves a l’aparell electrònic i que ja no tens accés, comportaria, de forma indirecta, el tancament del negoci en el pitjor dels casos. 

A llarg termini, i amb moltes hores de feina, finalment aconseguiries disposar de la informació que havies perdut, no íntegrament, però si alguna part. 

Si en aquest cas, el teu negoci hagués disposat del servei de backup, la cosa hagués sigut molt més simple ja que, només hauries d’haver comprat un aparell nou i bolcar la còpia de seguretat en el nou dispositiu. 

Protegir la informació, l’actiu més important, augmenta la garantia de la continuïtat del teu negoci/empresa i, en conseqüència, la confiança dels teus clients. 

LA IMPORTÀNCIA DE LES CÒPIES DE SEGURETAT

Les còpies de seguretat afagen importància quan hi ha una pèrdua de dades. Com hem vist en l’exemple anterior, és un dels pitjors problemes per a qualsevol empresa o negoci. No només per la informació que no es podrà recuperar, també pel temps que caldrà per tornar a introduir tota la comptabilitat, documents de venda, producció…

La millor manera d’evitar-ho és vetllar activament per la seguretat de l’emmagatzematge de les dades de manera diària. Conservant la informació (o com a mínim, una còpia actualitzada), en un lloc dissenyat exclusivament per preservar-la amb totes les garanties de confidencialitat, seguretat i disponibilitat. 

Per altra banda, el servei de backup no només impedeix que no perdis les teves dades més importants en cas d’imprevist, sinó que també et manté protegit en cas d’un ciberatac per part d’un hacker, cosa molt important avui dia, ja que la gran majoria d’empreses i negocis guarda totala informació de forma digital i és una via molt fàcil perquè els hackers accedeixin a ella si és que no es  troba protegida adequadament. 

NO ARRISQUIS LES TEVES DADES, GUARDA UNA CÒPIA EN UN LLOC SEGUR

QUINS SON ELS AVANTATGES DE TENIR UN SERVEI DE CÒPIA DE SEGURTAT CONTRACTAT?

Has sentit a parlar de les auditories de seguretat? Aquestes es centren en el funcionament de l’empresa/negoci en la seva totalitat, i no en cada un dels seus departaments o unitats independents. 

Segons aquestes auditories de seguretat, hi ha diversos aspectes que cal tenir en compte en relació amb el servei de backup que tota empresa o negoci hauria de tenir. 

Aquí et deixem els beneficis que obtens si decideixes impelmentar en la teva empresa aquest tipus de servei, o si per contra, ja ho estàs fent, perquè coneguis quins són els beneficis que tens: 

Capacitat de resposta:

En cas de qualsevol incidència, inconvenient, problem, etc, la capacitat de resposta de l’empresa és molt més ràpida que en cas de no tenir-ho. El servei de còpia de seguretat et permet reaccionar a temps i estar de nou operatiu el més aviat possible. Per dir-ho d’una altra manera, és una forma de fer veure als teus clients que la teva empresa és eficaç i resolutiva, valors que molts consumidors busquen a l’hora de contractar o comprar un producte/servi. 

Increment de la confiança del client:

Si els clients poden veure i verificar que podem resoldre un problema davant de qualsevol adveristat en pot temps, l’increment de la confiança del client envers la nostra empresa, és superior. 

Seguretat addicional:

Com és lògic, el que busquen molts clients és seguretat. Seguretat en que, el producte o servei que estan adquirint està per sobre de les seves expectatives o que, almenys, és el que ells esperaven. Tot clien, i més avui dia, és bastant conservadora a l’hora de donar-nos les seves dades, per aquest motiu, si el client sap que estaran ben guardades, podem aconseguir que ens faciliti les dades amb més confiança. 

ASPECTES A TENIR EN COMPTE SOBRE EL SERVEI DE BACKUP

backup

Com ja et pots imaginar, hi ha moltes empreses que ofereixen el servei de backup, però, per saber el que realment necessites, cal que et centris en les teves necessitats i prioritats i després busquis l’empresa que et proporcioni tots els aspectes que busques. 

Com ja sabem que aquesta feina pot ser molt xafogosa i llarga, aquí et deixem uns quants aspectes que cal que tingui en compte a l’hora d’escollir el teu servei de backup:

Espai d'emmagatzematge:

El més comú entre els plans d’aquest tipus de servei és que, molts proveïdors ofereixen plans de preus en funció de la quantitat d’emmagatzematge que l’empresa/negoci necessita. 

Pensa que en aquest espai guardaràs tota la informació. El consell que posem al teu abast és què realitzis una còpia de seguretat de tota aquella informació que consideris imprescindible per dur a terme la teva activitat laboral i, multipliquis el seu espai pe la quantitat de còpies de seguretat que vols fer.

Espai d'emmagatzematge escalable:

En un servei de backup, l’emmagatzematge és l’aspecte més important, però també és necessari tenir en compte que aquest espai sigui escalable, és a dir, que el teu proveïdor et permeti augmentar la capacitat d’emmagatzematge de forma flexible i tenint en compte sempre les necessitats reals que té el teu negoci. 

Alta disponibilitat:

Hi ha empreses o negocis que descansen durant la nit o durant el dia, però, que passa amb aquelles empreses que no descansen mai?

És essencial que el teu servei de backup tingui assistència tècnica 24/7 els 365 dies de l’any. Un imprevist pot passar en qualsevol moment i has de saber que, en cas de pèrdua de les dades, el teu proveïdor estarà disponible per ajudar-te sempre que ho necessitis.

Assegura’t que tinguin diverses vies de contacte, és a dir, que disposin d’atenció telefònica, e-mail, WhatsApp, etc.

Còpia de la còpia de seguretat:

Segur que en aquests moments t’estaràs plantejant el fet d’establir aquest servei en la teva empresa o negoci, però, penses, si jo puc tenir imprevistos, l’empresa que es dedica al servei de backup, també.

Efectivament, és totalment essencial que el proveïdor que trïs també tingui el seu pla de recuperació en cas de fallida total del centre de dades on emmagatzemen les teves còpies de seguretat.

D’aquesta manera, si el teu proveïdor està assegurat, per extensió, tu també.

Freqúència de les còpies de seguretat:

Ja poden ser diàries, setmanals, mensuals, trimestrals, etc. 

No totes les empreses necessiten fer còpies de seguretat amb tanta freqüència com altres. 

Posem un exemple, si la teva empresa és una e-commerce, t’interessa no perdre cap dada de transacció, per això la millor opció seria realitzar còpies de seguretat de forma diària, almenys de les dades noves que s’hagin incorporat durant aquell dia al sistema. 

Cal que tinguis en compte que, treballes amb aquesta informació diàriament, així que el més recomanat és fer còpia de seguretat de forma diària i automàtica. 

RGPD:

El Reglament General de Protecció de Dades és cada vegada més estricte, i no és per menys!

Els clients et confien les seves dades a l’hora d’adquirir el servei: nom, cognoms, data de naixement, DNI, número de compte, etc. 

És totalment comprensible que, la persona que està facilitant aquestes dades tingui total seguretat que es trobaran emmagatzemades  i guardades de forma segura. 

A l’hora de contractar el servei de backup o còpia de seguretat, assegura’t que la teva empresa compleix amb la llei de protecció de dades i el nou reglament de GDPR i què, per extensió, l’empresa en què confiaràs perquè emmagatzemi les dades, també ho fa. 

Llegeix atentament els termes i condicions de l'acord:

Un dels principals errors que fem tothom és, no llegir tota la informació i tendim a pensar que, com que paguem X diners per un servei, aquest jas’encarrega de fer-ho “tot”. 

Doncs no es així, cal que abans de contractar el servei, revisis els termes i condicions que s’estableixen per la utilització del servei. 

Has de saber de què es farà càrrec el proveïdor i quines són les tasques que et pertoquen a tu com a consumidor final del servei. 

Mostra real importància els termes i condicions que estiguin relacionats amb un servei eficaç, fiable i que, compleixin les necessitats que precisa la teva empresa. 

QUÈ OFEREIX EL SERVEI DE CÒPIA DE SEGURETAT/BACKUP DE CITTEC?

Ara que ja tens tota la informació referent a què és una còpia de seguretat o backup, volem explicar-te el servei que ofereix CITTEC i per què escollir-nos. 

CITTEC ofereix dues possibilitats de servei de backup o còpia de seguretat al núvol, segons les necessitats  i capacitats tècniques de l’empresa:

– BACKUP AL NÚVOL NO ADMINISTRAT: en aquest pack, el client té accés al seu espai i es fa càrrec de realitzar les seves còpies de seguretat i de la gestió de la informació que hi guarda. 

– BACKUP AL NÚVOL ADMINISTRAT: el client no s’ha de preocupar de res. Un tècnic especialitzat en còpies de seguretat de CITTEC s’ocupa de tot. CITTEC prepara la configuració i vetlla per tal que les còpies de seguretat es facin de forma correcta i en la freqüència de temps que el client necessiti. 

Com funciona el servei de còpia de seguretat al núvol administrat?

Aquí us deixem un esquema perquè pugueu veure, de forma més visible, com funciona el servei de backup al núvol administrat de CITTEC!

backup al núvol

Com has pogut veure,mantenir la informació en un lloc segur és un servei imprescindible per qualsevol empresa o negoci. No comptar amb la informació del teu negoci impacta directament en la seva operativa. 

Recorda que les conseqüències poden anar des de pèrdues econòmiques i desconfiança dels clients fins a, en el pitjor dels casos, provocar el tancament de l’empresa. 

No arrisquis les teves dades d’aquesta manera  i, com ja t’hem dit al llarg de l’entrada del blog, guarda una còpia en un lloc segur. 

Si teniu qualsevol dubte al respecte, ens podeu contactar a través del formulari de sol·licitud. 

Ens veiem a la pròxima!

I recorda, a CITTEC, no som ni màquines ni operadors, som persones al teu servei

#nimàquinesnioperadors #personesalteuservei

Post a Comment